Kom ook werken als advocaat voor intellectueel eigendom en blader door onze vacatures voor juristen. Het intellectueel eigendoms recht werkgebied is een fascinerend vakgebied waarbij juristen continu met nieuwe merken en producten in aanraking komen. Die nieuwe merken en producten dienen dan ook geregistreerd te zijn bij de juiste instellingen zodat u optimaal van de bescherming van het intellectueel eigendom kunt genieten. De ontwikkelingen gaan snel en merken komen en gaan. U kunt binnen het vakgebied van het intellectueel eigendom van merken en producten als advocaat dan ook een mooie toekomst hebben. Neem een kijkje op onze lijst van vacatures voor juristen, zodat ook u mogelijk binnenkort als advocaat voor intellectueel eigendom aan de slag kunt.

Het auteursrecht

Het intellectueel eigendom van een werk ligt vast voor iedereen die een werk bedenkt. De auteurswet is daartoe in 1912 vastgesteld en daarmee hebben schrijvers, kunstenaar en wetenschappers automatisch het intellectueel eigendom over een werk. Toch is het zo dat die auteursrechten zonder toestemming van de auteur niet geschonden mogen worden. Gebeurd dat toch dan treedt u als advocaat voor intellectueel eigendom op tegen het aangedane onrecht. Om ook schrijvers en kunstenaars juridisch bij de staan kunt u bij ons een interessante vacature vinden. Wilt u ook als advocaat voor intellectueel eigendom aan de slag, bekijk dan de momenteel openstaande juridische vacature.

Het octrooirecht

Nieuwe producten worden beschermd door het octrooirecht. Het is echter zo dat de bedenker van een nieuw product, waarbij mogelijk een gat in de markt is gevonden, snel het octrooirecht moet aanvragen door over het product het patent aan te vragen. Met een octrooi of patent heeft de bedenker het alleenrecht om te beslissen wat er met het intellectueel eigendom moet gebeuren. Concurrenten willen daarvan profiteren en daarom kunt als advocaat voor intellectueel eigendom adequaat een stokje voor steken. Bij een aangetoonde schending van de intellectueel eigendoms rechten van de bedenker, wordt de advocaat voor intellectueel eigendom ingeschakeld. Werken als advocaat intellectueel eigendom kan, reageer dan op een van onze openstaande juridische vacatures.

Het merkenrecht

Naast patenten heeft u als jurist of advocaat voor intellectueel eigendom ook te maken met het merkenrecht binnen de zakelijke markt. Merken worden bij het BBIE geregistreerd zodoende dat de merkhouder bescherming over het intellectueel eigendom draagt. Een merk is een kenmerkende teken of logo waarmee de merkhouder of onderneming zich wil onderscheiden van de concurrenten. Wordt het merk elders door een derde partij gebruikt en dit schaadt de omzet en winst van de onderneming dan kunt u als juridische mediator voor intellectueel eigendom een minnelijke schikking met de schendende partij afdwingen. Ook kan het betekenen dat u als advocaat voor intellectueel eigendom met de onderneming verdere juridische stappen onderneemt.

Werken als advocaat intellectueel eigendom!

De advocaten voor intellectueel eigendom hebben vele vacatures open staan omdat de producten en merken markt continu in ontwikkeling is. Als jurist voor intellectueel eigendom komt u dan ook veelvuldig in aanraking met de zakelijke markt. Bemiddeling maar ook de rechtelijke weg bewandelen zijn dagelijkse kost. Wilt u ook een interessante positie als advocaat voor intellectueel eigendom bemachtigen, kijk dan eens op onze lijst met juridische vacatures. Neem contact met ons op omtrent aanvullende informatie van een juridische intellectueel eigendom vacature. Het kan ook zijn dat u als jurist binnenkort bij ons als advocaat voor intellectueel eigendom aan de slag gaat.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 76

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op