Wat doet een jurist voor jou?

Over het algemeen zijn de diensten die u van een jurist kunt kopen ongeveer vergelijkbaar met die van een advocaat. Ook steeds meer juristen zijn net als advocaten gespecialiseerd in een of meerdere rechten. Simpel gezegd help een jurist u met al uw juridische zaken, alles wat u moet regelen waar juridisch aspecten aan te pas komen kunt u een jurist voor inschakelen. Een jurist zal er voor zorgen dat alle juridische aspecten voor u goed op orde zijn. Ook als er een juridisch geschil is dan kan een jurist u ondersteunen bij dit proces en u helpen dit geschil tot een zon goed mogelijke uitkomst te laten komen.

Inzicht in uw rechtspositie

Om te beginnen zal een jurist u adviseren over de verschillende sterke en zwakke kanten van de rechtspositie waar u zich in begeeft. Aan de hand van deze rechtspositie waar u in staat kunt u samen met uw advocaat bepalen wat u kunt eisen of verwachten tijdens de recht zaak. Het is natuurlijk altijd belangrijk om te weten waar u staat en wat uw kansen zijn. Zeker als u de persoon bent die de recht zaak wilt openen, dan is het verstandig dat u vooraf weet dat u goed in uw recht staat en de recht zaak ook gaat winnen.

Contact met tegenpartij en griffie van rechtbank

Verder zal uw jurist verantwoordelijk zijn voor al het contact tussen u en de gedaagde partij. Ook zal de jurist alles kortsluiten met het griffie van de rechtbank en regelen dat alle afspraken goed gemaakt worden. Dit contact zal via brieven, e-mail, fax en telefoon plaats vinden en is veel werk om te onderhouden. Ook dient dit contact vaak volgens vast juridische procedures te gaan. Het is dus aan te raden om dit niet zelf te gaan doen.

Contracten laten opstellen door uw jurist

Een jurist is vaak goedkoper om in te huren dan een advocaat. Om die reden is een jurist de perfecte persoon om contracten voor u op te stellen. Als u een contract nodig heeft dan wilt u dit contract hebben om bepaalde zekerheden te verschaffen. Als het contract dan juridische fouten heeft kunnen uw rechten vervallen. Het is dus altijd aan te raden om uw contracten op te laten stellen door iemand die hier een geschikte achtergrond voor heeft. Een jurist kan een goed contract voor u opstellen zodat u er zeker van bent dat u altijd in uw recht staat. De kosten van het op laten stellen van een contract zijn vaak niet hoog en kunnen in de meeste gevallen gedeeld worden tussen de beide partijen. Een andere optie die u heeft is om uw jurist uw contract na te laten kijken. U kunt dan zelf een contract opstellen en deze naar een jurist sturen om te laten verbeteren. De jurist zal uw brief controleren op juridische fouten en deze verbeteren.

Hulp of ondersteuning van een jurist

Als u aan het werk gaat met een jurist dan wilt u wel dat dit een persoon is waar u goed mee overweg kunt. Een goede onderlinge samenwerking zorgt voor een beter resultaat. Ook is het belangrijk dat deze persoon een goede expertise heeft die aansluit bij uw probleem. Het vinden van een goede jurist kan vaak best moeilijk zijn. Wij kunnen u helpen met het vinden van een goede en geschikte jurist voor u. We hebben een groot bestaand aan goede en gespecialiseerde juristen door het hele land. Waar u dus ook vandaan komt we kunnen u verder helpen met het vinden van een jurist die u verder kan helpen met uw probleem. Het kan ook wel eens zijn dat u een korte juridische vraag heeft. Als dit het geval is dan kunt u gratis contact met ons opnemen, dan zorgen wij dat een specialist u gratis verder helpt met de eerste vraag die u heeft. Zou er even niemand aanwezig zijn om u direct telefonisch verder te helpen, dan kunt u uw vraag via de e-mail bij ons achterlaten. Wij zorgen er dan voor dat u zo snel als mogelijk een goed antwoord en advies krijgt over uw vraag. Op deze manier kunt u direct verder met uw juridische geschil. Als u dan verdere hulp nodig heeft, dan kunt u contact met ons opnemen om de verschillende opties te bespreken.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 76

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op