Wanneer heeft u een advocaat auteursrecht nodig

Veel mensen in Nederland hebben bijvoorbeeld teksten, foto´s of logo´s waar auteursrecht over rust zonder dat ze hier bewust van zijn. De plek waar het meeste inbreuk wordt gemaakt op dit auteursrecht, is het internet. Op het internet worden voortdurend dingen gekopieerd en zonder toestemming op een andere plek gebruikt. Over het algemeen komen mensen hier ongestraft mee weg omdat niet iedereen er bewust van is dat ze een copyright hebben over de content die ze voor hun website hebben gemaakt.

In Nederland heeft iedereen recht op bescherming van het auteursrecht zonder hier voor te hoeven betalen of zich ergens aan te melden. Als u dus iets maakt dan mag dit niet zonder uw toestemming gebruikt worden. Als dit toch gebruikt wordt zonder dat u daar toestemming voor heeft gegeven, dan kunt u hier verdere stappen bij ondernemen. U heeft bepaalde rechten en deze rechten kunt u via de Nederlandse wet verhalen. Zo kunt u een civiele procedure staarten tegen de persoon die uw werk heeft gekopieerd zonder daar toestemming voor te vragen.

Het wordt wel altijd aangeraden om het probleem eerst persoonlijk op te lossen met de persoon die uw werk elders aan het gebruiken is. Vaak wordt het werk direct terug gegeven en wordt het niet meer gebruikt. Zoals veel mensen niet weten dat ze recht hebben op copyright, weten ook veel mensen niet dat overal copyright op zit. Het gegeven dat er betaald moet worden voor copyright is een groot misverstand.

Hoe gaat u te werk met een advocaat voor auteursrecht

Als u een probleem heeft met iemand die uw werk gebruikt zonder dat u hier toestemming voor heeft gegeven, dan wilt u natuurlijk dat dit opgelost wordt. U kunt dan aan de slag gaan met een advocaat die gespecialiseerd is in het auteursrecht. U gaat dan samen met deze advocaat kijken naar wat er nu precies aan de hand is en waar u echt recht op heeft.

Als het blijkt dat u inderdaad in uw recht staat dan kunt u samen met de advocaat een redelijke eis opstellen en de juridische procedure verder laten gaan. U maakt de gedaagde partij dan duidelijk dat er verdere juridische stappen worden ondernomen omdat hij niet wilde meewerken aan het proces(u heeft eerst het geschil onderling proberen op te lossen, eventuele gegevens hiervan dient u altijd te bewaren).

Vervolgens wordt de civiele procedure gestart en wordt er naar aanleiding van de bewijzen en de telastleggingen een eis opgelegd aan de gedaagde partij. Aan deze eis moet dan voldaan worden door beide partijen. Wel kan de gedaagde partij nog in protest gaan tegen de eis.

Hulp en advies nodig

ls u hulp of advies nodig heeft over een kwestie rondom het auteursrecht dan kunt u ons daar telefonisch voor bereiken. Wij hebben een team specialisten klaar zitten die u telefonisch te woord kunnen staan over uw vragen. Onze specialisten kunnen u een goed advies geven over het probleem wat zich bij u voordoet.

Als u verdere hulp nodig heeft dan kunnen wij u aan een goede advocaat helpen die gespecialiseerd is in auteursrecht. We hebben veel contacten door het hele land zitten en kunnen u goed helpen met het vinden van een geschikte advocaat. Wij willen dat u goed wordt geholpen met de vragen of problemen die zich bij u voordoen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 76

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op