Bescherm uw intellectueel eigendom

Neem de advocaat Amsterdam om uw intellectueel eigendom concreet te beschermen. Heeft u een goed idee bedacht dan kunt u daar geld van maken. Door met goede producten, diensten of andere ideeën op de markt te opereren kunt u omzet en winst genereren. Uitgangspunt daartoe is echter wel dat u die belangen goed laat vastleggen om te voorkomen dat anderen er iets mee doen. Het is uw intellectueel eigendom en dus heeft u daarover het copyright en dat kunt u vast leggen via de advocaat Amsterdam voor intellectueel eigendom. Dat houdt in u over de reproductie en verspreiding van het materiaal gaat. Waar moet u als onderneming op letten?

Waar kunt u registreren?

Om uw belangen binnen de afzetmarkt te beschermen dient u een aantal aspecten van het ondernemerschap te registreren. Het houdt in dat:

  • u technologische ideeën of speciale producten moet vastleggen door daartoe een patent aan te vragen. In dat geval registreert u via de advocaat bij een octrooibureau te Amsterdam het octrooirecht;
  • uw bedrijf brengt producten op de markt middels een bepaald logo. Het staat op uw vlag en briefpapier. Iedereen weet dan met welke partij men van doen heeft;
  • uw onderneming geeft producten een bepaald merk waaraan de consument direct kan herkennen wat het is.

De laatste twee kunnen bij het Benelux bureau voor intellectueel eigendom worden geregistreerd. Bij bovengenoemde punten heeft u na registratie gewoonlijk tien jaar bescherming tegen schenders.

Hoe kunt u toestemming verlenen?

Uiteraard bestaat er de mogelijkheid dat u toestemming verleent aan een derde om van uw recht gebruik te maken. Dat wordt geregeld middels een onderlinge overeenkomst of in de vorm van een licentie verlening. De derde partij mag dan bijvoorbeeld een bepaalde oplage maken en verspreiden. Uw onderneming krijgt daartoe uiteraard een compensatie voor de mogelijkheid dat u kennis of producten deelt. Door deze manier van werken kunnen beide partijen profiteren door de uitwisseling van een levering van financiën en kennis. Maak ook gebruik van juridische toestemming zodat anderen en uw bedrijf daarvan kunnen profiteren. U doet er goed aan om uw belangen altijd concreet en helder op papier te zetten middels de inzet van de advocaat Amsterdam.

Verdere stappen ondernemen

Is echter gebleken dat een derde uw belangen misbruikt om daar beter van te worden dan heeft u het recht om daartegen op te treden. U heeft de mogelijkheid om via de advocaat Amsterdam:

  • de schendende partij voor de rechter te dagen om zo het merk van de markt te krijgen;

  • een bemiddelingspoging te doen zodat er tot een oplossing kan worden gekomen (veelal bij de zaken waarbij de impact klein is of de belangen beperkt zijn);

Door de inzet van de advocaat voor intellectueel eigendom kunt u uw ondernemingsrechten goed beschermen. Zorg er ook voor dat u juridisch gezien altijd aan de juiste kant van het recht staat.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 76

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op